omnia vincit Amor

så var det dags för fredag igen, har varit vaken sen 7.oo men låg kvar och drog mig till 8.oo i ren trots... gentemot.. mig själv?
ska alldeles strax åka mot stan, ska först förbi Mariatorget på ett ärende. Sen möta upp lisa som ska vara mitt moraliska stöd när jag är hos tatueraren .)

japp ni läste rätt, det är dags för mig att ännu en gång föra in bläck under huden :D kommer bli finfint det lovar jag
Ska bli en text, en hyllning till min familj med deras initialer som bildar ett påhittat ord ,)
flummigt ja

Har dagen till ära jeans och fin tröja + att jag faktiskt har sminkat mig OCH fixat håret *hihi*
detta är något som inte händer alltför ofta numera, jag har liksom ingen ork att fixa till mig hela tiden. Tar bara massa ork och energi
Iofs så rör jag mig typ mellan skolan, hemmet och jobbet vilket inte är speciella ställen som man behöver vara snygg på direkt. 

i helgen är det jobb som gäller, känns ganska skönt faktiskt.
Inte för att jobbet är värsta roliga stället egentligen, men det är skönt att få slappna av i huvudet och slippa alla tankar som snurrar (som vanligt)
+ att vad ska jag göra hemma liksom ?
lika bra och tjäna in lite pengar så att jag kan betala av krediten som kommer öka kraftigt denna månad (efter att räkningarna var betalda så fanns det inga pengar kvar.. alls... så jag måste använda kreditkortet för att handla mat, känns stabilt)
Därför bokade jag tid för tatuering, i ren TROTS
haha

nä, dags att fixa klart lite o sen åka
trevlig helg sötnosar, you know I love you

inlåst

har precis kollat färdigt på 4ans dokumentärserie "inlåst". I dagens avsnitt fick gangsterpojkarna besök av sina mammor, förutom ena som fick besök av sin storebror. Vilket uppskattades det också såklart.
Måste erkänna att jag fällde några tårar när mammorna väl fick komma in i besöksrummet, och pojkarna som inte trodde att det skulle komma någon alls och hälsa på.
de blev så glada och man såg verkligen hur de lös upp och var skitstolta!

har varit extremt aktiv idag, har hunnit med nästan alla dagens mål. (diska, byta sängkläder, duscha) sen att jag inte riktigt har börjat skriva på något av arbetena eller läst i boken, eller drog med mig karln till grovsoprummet är en annan sak.
när det känns tung ska man sätta upp små mål för sig själv, för ifall man sätter upp för stora mål som man misslyckas med så blir man inte glad på sig själv.
Så då är det bättre att sätta upp små mål som man VET att man klarar av.

Men imorn måste jag verkligen börja med skolarbetena, förbereda projektarbetet och skriva lite på den enskilda examinationen.
Läsa i boken kan jag göra i helgen, på jobbet typ :)
bra plan där

ska fortsätta kolla på comedy fight club nu, o ta lite té med macka :D
nattinatti

stickycake

så var praktiken avklarad och det var med blandade känslor jag åkte från Haninge igår kväll, känns skönt att gå tillbaks till skolan eftersom att det är SÅÅ mycket slappare men samtidigt tråkigt eftersom att jag har trivts så bra på Lotsen.

Det var en patient (pga sekretess kan jag inte säga för mkt) som kom in i veckan, väldigt kaos blev det av olika anledningar... satt och pratade med honom ett tag under fredagen (jag har ju mkt lättare att ta till mig de yngre patienterna, oavsett ifall de är killar eller tjejer) och tyckte att jag kände igen honom med sa inget
Sen igår när jag hälsade på honom så tittade han på mig en stund och sa; jag känner igen dig, vi har träffats förut. 
varpå jag fick det bekräftat att vi har setts förut, men som det proffset jag är låtsades inte om att jag kände igen honom.
Han frågade lite om vad jag har jobbat med innan osv. för han ville ju också klura ut hur och var vi har setts men vi kom inte fram till något.
Sen först imorse när jag låg och drog mig (sovmorgon :D) så bara slog det mig, att patienten och jag har flera gemensamma bekanta och har festat ihop ganska mkt för några år sedan.
Tur att jag inte hade kommit på det igår, tror det hade varit svårt att behålla mitt pokerface (metaforiskt, jag spelar ju inte ens poker)

Idag har jag bara tagit det lugnt, städat lite och kollat på reprisen av säsongsstarten av Gossip :D
underbart att det äntligen har satt igång, som jag har väntat!
Nu gäller det bara att planera in jobb och skola så att jag inte missar något avsnitt ... men det ska nog gå bra

ska alldeles strax börja med maten, det bjuds på fläskytterfilé som ligger i marinad för nuvarande (min standard med soja,olja,honung och lite kryddor) med potatiskroketter och skysås.
Till efterrätt blir det kladdkaka med en touch av kanel (hade inget vaniljsocker så tänkte exprimentera lite... choklad och kanel är ju en oslagbar kombo=)

efter det ska jag ta det ännu mera lugnt, och se ifall karln behagar komma hem eller om jag får spendera natten med kissarna :)

och imorn börjar skolan igen, socialpsykatri ska vi läsa och det är en kurs på 100 poäng.
Har kollat på kurs-planeringen och det verkar som att vi får väldigt mkt att göra :S kommer vara i skolan 1,5 dag i veckan och resten av tiden blir det att plugga då vi har projektarbete (i grupp) och ett stort enskilt arbete + lite småexaminationer :S
menmen, ska det va så ska det va !

puss och kram
ses på stan

<3


3:e praktik-veckan

hej hopp, hallå :) '

jag måste verkligen bli  bättre på att blogga, det kan ju gå över en vecka mellan inläggen :S ICKE OKEJ! Skyller på att jag är så slut efter praktiken om dagarna, för det är faktiskt sant.  Trots att man inte gör så mkt, så är jag totalt slut... kan vara de tidiga morgnarna som jag inte är van vid. Visst att gå upp 5 någon gång ibland när jag jobbar men att göra det 6 ggr. /vecka är lite annorlunda.

men man vänjer sig .)

idag har jag varit på studiebesök på Haninges närsjukhus, på ECT-avdelningen. Vi hade 2 patienter från "min" avdelning på praktiken och sen fick jag stanna kvar och titta på när några öppenvårdspatienter fick behandlingen. Det var helt annorlunda än vad jag trodde att det skulle vara, tyckte att jag borde varit tillräckligt påläst vid det här laget men än en gång är det bevisat att det man lär sig genom att läsa absolut inte är samma som det man lär sig genom att observera osv.

Ect är alltså en el-behandling som framkallar ett lätt epileptiskt anfall, detta ska tydligen hjälpa vid de flesta psykiska sjukdomar...förutom vid personlighetsstörningar typ borderline tex.  Jag trodde att anfallen skulle vara mkt mer dramatiska, men det märktes knappt att patienterna krampade. Vissa mer eller mindre såklart men de flesta rörde lite på käken och ryckte till lite i kroppen, ungefär som man rycker till ibland när man sover. Inget märkvärdigt alls! men väldigt intressant, är glad för att jag fick möjligheten att vara med i förmiddags.
Det var JÄTTEdålig luft inne i behandlingsrummet så min handledare gav mig ledigt under eftermiddagen, kände inte alls att jag var trött förrns jag kommit hem och varvat ner vilket slutade i att jag somnade i soffan ((3 timmar!!))
Så kan det gå, var lite trött trots allt. Spännande att se hur jag kommer kunna somna ikväll. men känner jag mig själv rätt så kommer det icke vara några problem alls, kan ju typ somna var, hur, när som helst!

På måndag ska jag få vara på andra avdelningen, den som är mest inriktad på psykoser. Vi har haft kanske 3 psykotiska personer på avdelningen jag är på men jag känner att jag vill vara på den avdelningen ändå för att bli lite mer insatt, återigen tycker jag att praktiken är alldeles för kort. Den borde vara iallafall 2 månader?
För det är ju ändå meningen att man ska kunna jobba med detta efter men jag känner att jag inte är helt redo ännu.
för på 1 månad hinner man precis komma in i det, innan man ska sluta liksom!
men det handlar ju om ekonomi såklart, och på gymnasiet så har man ju inte längre praktik heller så det ska väll vara samma I guess.

Ska iallafall prata med enhets-chefen nästa vecka och se ifall det är möjligt att söka extrajobb där som tim-vik, det är flera i personalen samt några patienter som tycker det iallafall... att jag skulle passa där och att de behöver folk.
Jag vet att jag skulle bli en bra skötare, iallafall på det empatiska, snälla, söta sättet. Och med lite träning så kan jag nog bli riktigt konsekvent och bestämd också.
Däremot tror jag nog att jag kan bli FÖR sympatisk, att jag tar åt mig vissa patienter och mår dåligt över hur de mår och vad de har varit med om.
Det är nog lätt att man blandar in sina egna erfarenheter, vilket i vissa fall är bra till en viss nivå. att man kan sätta sig in i hur personen mår som har varit misshandlad, sexuellt utnyttjad eller våldtagen osv. eller vad den nu handlar om. 
Men som sagt, övning ger färdighet och jag tror inte att NÅGON är helt perfekt som vårdare från första början!
det är något man lär sig med tiden...

nu måste jag börja med maten, skulle äta potatismos och pannbiffar som jag gjorde iordning igår men moset luktade icke ätbart!
typ jäst :S
vad gör jag för fel? det var ju inte alls så igår...
menmen, bara att göra nytt ((men jag slarvar, det blir pulvermos denna gång... men biffarna är hemmagjorda iallafall))

sen måste jag skölja ur handtvätten, skulle boka tvättid och insåg att det inte finns förrns om en vecka, och nu var den typ en vecka sedan jag tvättade sist ((brukar köra typ 1 gång i veckan så det inte blir så mkt..))
så var tvungen att gå igenom allt så att jag klarar mig, får ju inte ha på mig vad som helst på praktiken heller så det måste man tänka på...
+ att jag är en klädfjant och vill helst inte ha samma sak 2 ggr utan att tvätta dem
så har lagt lite tröjor i blöt med tvätt och sköljmedel så att de luktar gott .)


och sen är det första riktiga IDOL-finalen ikväll :D icke missa

mina favvo-bloggar;

www.metrobloggen.se/pygmepuff

www.ellelife.blogg.se

www.ehhallon.blogg.se

((och vet ni vad, nästa söndag är det säsongsstart för GossipGirl :D *hopp och studs* ))
Puss och Kram


RSS 2.0