gott nytt år sötnosar <3

så var det dags för ännu en nyårsafton, själv ska jag fira med gott sällskap, god mat och extremt god kladdkaka ( min egen ,) )
Har gjort kakorna från ett grundrecept, men den ena har daimkulor ovanpå och i den andra har jag blandat i lite kanel och kaffe :P mums
Ni vill inte missa detta kan jag lova!

Fick en förfrågan om vad jag har för nyårslöften, kan säga att jag har några stycken varav vissa vet jag att jag kommer att hålla medans andra är förutbestämda att misslyckas ;)

* sluta röka (något jag har gjort ett antal nyårsaftnar innan, och lyckats hålla upp i typ 1-2 månader... )
* ta körkort
* skaffa gymkort (igen) och använda det
* äta nyttigare (mindre sötsaker, sluta småäta hela tiden, även mindre kaffe... mer nyttigheter)
* hälsa på mina älsklingar på Ön oftare (nej, det är INTE okej att hälsa på 1 gång om året :S )

Så, kommer säkert på fler saker under kvällen som jag också antagligen kommer att glömma bort... i nyårsnatten

Ska alldeles strax åka mot Hagsätra och Anki, vi ska egentligen komma vid 20 snåret men jag har dispens och får komma tidigare :D det ni!

puss och kram
me love you big loooong time <3

jobbräkningssoppa?

rubriken summerar min dag med ett ord, kan förklara; har jobbat, betalat räkningar och kokat soppa .)
soppan var nog det roligaste av alla 3 sakerna måste jag erkänna, var väldigt opepp på jobbet, trött och hade ont. Var samtidigt orolig för hur det ska gå med allt som ska betalas denna månad, eftersom att jag fick lite lön och ÄNNU mindre studiebidrag.. Dock löser det sig ganska bra, märkte att jag har 1 betalfri månad på både Ellos och H&M, har även råd att betala både hyra,lån, mobil, (eventuellt ComHem också) + att jag kan betala mini-summan på krediten som är på 150:-
Sen att jag inte har råd att köpa mat (har rätt mkt hemma så det är ingen fara) eller busskort är en annan femma. Men det löser sig alltid.
Skönt att ångesten släppte iallafall när jag insåg detta, trodde att det skulle vara många resor värre. Var förberedd på att kunna betala typ hyran och inget mer :S
Jaja

Ska gå till banken nån gång efter nyår och se ifall jag kan höja lånet lite, så att jag kan betala av hela krediten + ellos och h&m på en gång istället. Och då bara ha 1 inbetalning att komma ihåg.. hoppas att det går!

För övrigt så händer det inte speciellt mkt, känns i ryggen handleden och inte minst huvudet att jag har börjat jobba igen. Hade glömt hur trött man blir :S
Har annars haft en småjobbig dag, varit nära till gråten konstant och för minsta lilla och lättstött som aldrig annars... är nog ångesten som har spökat skulle jag tippa på..
Bara att ta nya tag, sova gott och hoppas på att det känns bättre imorn.

Nu blir det rotfruktsoppa och macka .) mums


drömmen om gotland <3

alltså ååååh, jag har ett sjuuukt sug efter att åka ner till Ön. Drömde tom. inatt att jag skulle flytta dit :S
jag hade sagt upp mig från jobbet och kontraktet på lägenheten, packade ihop mina saker i bilen och bara drog (ja, i min dröm hade jag både körkort och bil) hittade en liten söt stuga som jag fick hyra och levde lycklig i alla mina dagar.
typ
iallafall tills jag vaknade och insåg att jag var fast i fucking tensta, visserligen med ett liv som jag trivs med men ändå.

kan få såna där perioder ibland, men de går över rätt snabbt .) tur är väll det för även om det inte skulle vara några problem för min del att flytta dig så skulle jag ALDRIG få med mig karln ./
Han har mer än mig som håller honom kvar tror jag, jag menar hela hans familj, släkt och vänner finns ju här. Visst det har jag också, har ju mer familj och vänner som bor här än där.
Och sen så tror jag att killen skulle bli uttråkad väldigt snabbt ifall vi skulle bo där :S
Nä, det får nog bli lite senare i livet isf.
Får nöja mig med att åka dit och hälsa på lite oftare så kanske suget stillas lite.

nu blir det té och smörgås, innan det är dags för sängen ((jobb imorn))
sov gott, puss tott

juldagen

Julaftonen började med att jag vaknar och är sjukt kaffesugen, fortfarande lite mör i kropp och knopp efter en heldag på jobbet (13 timmar, OBS) och går upp för att fixa detta.. inser när jag öppnar kylen att det inte finns någon mjölk och blir heltokig.
Smäller i dörrar och skåp, stänger in mig på toan för att banka på dörren medans jag skriker: jag ska fan döda honom (killen) och Hur kan man göra så här mot mig?
gråter och är helt förtvivlad, ser framför mig hur jag stryper karln när han sover för att hämnas.
Inser till slut att jag har överreagerat och att jag måste coola ner mig lite... och vad ser jag när jag kommer ut till vardagsrummet?
jo, där står fanskapet (mjölkpaketet) framme och är lite rumstempererad men skitsamma, kaffe fick jag iallafall :)
Julen är lite känslig och det var nog mest därför jag reagerade lite våldsamt, tror att Anki har inspirerat mig för på senaste tiden kan jag verkligen inte hålla emot mina impulser när jag blir arg. + att jag blir väldigt arg väldigt fort också :S

Resten av dagen förflöt, firade hemma hos mormor och morfar, moster och hennes barn var där och mamma+lillebror. Fick lite klappar, typ lakan, trosor,linne, trisslotter och té av mamma.
Dagen till ära fick jag med mig Anki ut också, så vi mötte bira o sandra på Jonnys och var där ett tag... hände inte så mkt egentligen, rätt trist kväll där.
Vidare till Harrys och det var typ lika trist där, mkt folk, varmt, trångt, fulla fjortisrockers osv.
Åkte hem till svärmor och mötte upp älskling. . vaknade nån gång vid 6-7 tiden imorse med sådan mensvärk att jag inte visste om jag skulle kräkas eller skita på mig, grät av smärta men lyckades somna om iallafall..
När jag vaknade på riktigt fick jag painkillers som FAKTISKT hjälpte litegrann, kändes bra.
Äntligen hemma nu och har duschat, ska fixa lite mat och kolla på Narnia som går kl. 20 :D underbar film
sådär lagom fantasy, i måttliga mängder.

känner att jag skriver väldigt kortfattat jämnfört med vad jag brukar men känner att jag inte riktigt orkar vara så specifik ikväll..
fick f.ö fina skålar av svärmor i juleklapp .)
Ska dit imorn efter att jag har tvättat och äta lite julmat och ge henne sin julklapp från mig och john, hoppas hon blir glad. <3
hon kallade mig även för sin favorit-svärdotter någonsin :D

puss och kram

Notis från Gucci och Dior: mamma var borta heeela dagen igår, och heeeela natten och sen nästan heeeela dagen idag. Vi blev lite ledsna för att vi inte fick mat på sån lång tid med som tur var så hade pappa (john) glömt att stänga kylen när han gick igår så vi hittade massa roliga saker som vi kunde knapra på.
Mamma blev mindre glad när hon märkte det när hon kom hem, vi hade bla. tuggat i oss halva osten och den låg inne i vardagsrummet. Tji fick hon!


fredagsmys ;)

struntade i avslutningslunchen idag, orkade helt enkelt inte... stannade inne och slog in lite julklappar och åkte en sväng förbi Kista centrum för att handla det sista.
Blidde julklapp till kusin Mathias och till Morfar. Till mig själv köpte jag en deo, stay-ups till nyår och ett rött nagellack. Ack så spännande ;)
måste erkänna att jag köpte med mig mat från Burger king också (hihi)

Ikväll blir det att stanna inne, har varken lust/ork eller pengar för att gå ut. Julle frågade om jag ville följa med på pulkarejs ikväll men ska upp o jobba tidigt imorn så det får bli en annan gång.
Så kul att få vara barn ogen och leka i snön :) dock har jag mina termo-kläder hemma hos mamma men det hade ju funkat att åka förbi där innan ...

Nä, det blir matlagning (quorn-lasagne och feta/spenat-lasagne), slå in resten av klapparna och allmänt mys för min del.
Killen stannar i fiskis så det blir bara jag o kissarna

Pratade med pappa på hemvägen från Kista, han var ledsen över att vi (barnen) inte har kommit ner till Ön och hälsat på som jag lovade att vi skulle göra innan jul. Okej, han sa det inte rakt ut men jag hörde på rösten och sättet han sa det på att han var ledsen/besviken.
Det gjorde att jag ville sätta mig på första bästa båt och åka ner .(
Lovade återigen att jag ska komma ner så fort jag har råd, typ februari. + att jag ska fira jul hos honom nästa år. Vi räknade ut att det var ungefär 10 år sedan jag firade jul med pappa :S
tiden går fort....
Vilket är väldigt synd, tror att jag hade mått bättre psykiskt ifall jag hade haft bättre kontakt med pappa faktiskt.
speciellt nu i juletider, så blir man extra känslig. Har ju lyckats klara mig utan jul-ångest i år men tror att den kan vara på väg nu.
Seriöst, de flesta av mina vänner tycker att det är jobbigt med jul. Inte bara att det är stressigt med att man ska tid/råd att handla julklappar osv. utan verkligen psykiskt jobbigt. Och guess what, ALLA som tycker så har något trassel inom familjen.
Det måste ju bara bero på att julen är en sådan familje-tradition, och den tiden om året blir man påmind om det man saknar men inte tänker på speciellt mkt. Och det kan leda till ångest.


spiderpig

nu har det verkligen toksnöat konstant i 3 dagar, eller.. nästintill konstant iallafall. Vi har 1,5 dm snö där jag bor... och det är inte ens julafton?
det är jättemysigt faktiskt, så länge man slipper gå utanför dörren när det är storm :S

redovisningen gick åt skogen, fick korta ner 5 sidors text och summera ut det viktigaste på 5 minuter vilket kändes lagom kul.
Sen att läraren och en klasskamrat ifråga satte vissa grejer och var allmänt snäsiga kanske bidrog lite till min irritation, är fortf. pissed och funderar på att skippa julavslutningen imorn.
Gick tom. tidigare för att jag blev så arg på ovanstående.
Har mått dåligt senaste tiden, mkt som hänt och så.. anyway så pallade jag inte sitta kvar där, inte speciellt kul när man för det första redan är skör så kommer någon och sparkar på ens känslor

Vad ska jag dit och göra imorn?
gratis mat; Ja tack
betygssamtal med läraren; nej tack, klarar mig bra utan. Betyget kommer jag få ändå!
säga hejdå till klasskompisarna; njae, tycker egentligen bara om 2 av dem så det är ínget jag känner att jag måste.

kommer förvisso att sakna de flesta lärare (förutom hon som vi hade sist) men det kommer bara att bli massa tårar och sånt, klarar inte av att gråta in public :S
icke!

Nä, det är nog bättre att skippa avslutningen imorn och typ åka till Kista centrum o inhandla de sista julklapparna eller nåt.
skulle även behöva städa hemma :S
får se hur det blir iallafall. . .

Idag fick vi julklappen från jobbet, den innehöll en kasse med div. varor från jobbet (såklart)
julgrupp, pepparkakor,glögg, chokladask, brända mandlar, mintkyssar, marmeladgodis (usch) kaffe (också usch, det fick vi ENBART för att det finns så många paket och vi kommer aldrig att få dem sålda) knäck, russin och mandlar. + ett kuvert med 4 trisslotter var .)
Kanske inte världens mest spännande eller ihoptänkta julklapp men tanken är god, och det är den som räknas. Det finns arbetsplatser som inte ger sina anställda NÅGON julklapp så jag klagar inte! <3

tror jag ska dricka lite glögg och så in några julklappar ;)
puss och kram


skolavslutning imorn

imorgon är det sista dagen på skolan, lite läskigt faktiskt :S
men det ska ändå bli rätt skönt att börja jobba igen, lite rikare om inte annat (eller mindre fattigt kanske man ska säga)
kommer vara väääldigt fattigt denna månad, min lön + studielån täcker ungefär hyran och en räkning och sen vet jag inte alls hur det ska gå med resten.
Hoppas på att John får in lite pengar iallafall, han har ju faktiskt 2 veckor som han ska få lön för så det ska nog lösa sig.
Tur i oturen är att lillebror har  blivit sjuk så jag får ta 2 av hans jobb-pass denna vecka, det är iaf 1400:- extra.
Och sen ska jag jobba extra för Lotta mån+tis nästa vecka, och sedan för anki på onsdagen... fast dom slantarna kommer inte in förrns nästa lön men ändå.

har bestämt mig för att jobba arslet av mig typ första 3 månaderna nästa år, har ju heltidstjänsten men kommer också jobba 2 heldags-helger ((kommer vara sjukt trött...1 heldag är 13 timmar, alltså kommer det bli 4 heldagar förutom min 40 timmars vecka)) bara för att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att betala av HELA krediten och typ H&M + Ellos konton.
Har gjort det förr, jobbat så mkt alltså, och kommer klara det igen.
Det kan ni skriva upp ;)

Nu måste jag börja skriva på resterna av inlämningsupgifterna, har 1 ersättningsuppgift som handlar om Tvångsomhändertagande av barn, sen 1 som handlar om behandlingar inom kriminalvården (ska skriva om ROS, som är ett behandlingsprogram för sexualförbrytare)
+ att jag måste gå igenom fördjupningsarbete som vi ska redovisa imorn (läkemedelsmissbruk) och se ifall jag har glömt något.
Tydligen så räcker det inte med att skriva ett bra arbete, man måste få godkänt på redovisningen också :S
jaja
sen blir det jobb efteråt, och samma sak på torsdag...
Fredag har vi "som tar studenten" avslutningslunch på skolan :) ska bli mysigt
ska ha min nya julklänning på mig, + fina stövlar och tomteluva.

Bara jag slipper bli sjuk, har mått skitkonstigt senaste 1,5 veckan typ.. mår illa och har ont i magen osv...
nåt som går antagligen
är väll dags för vinterkräksjukan snart :S
Nä, har jag mått illa så länge utan att kräkas så lär jag nog inte göra det på ett tag heller .)

Full koll, snöboll <3

please don´t throw me away

lyssnar på en superbra låt, Monk Bay av Sunrise Avenue på deras skiva Popgasm
skitbra

gjorde en miss nyss... tänkte reducera mina ögonbryn lite grann, och skulle göra "grovjobbet" med hjälp av hårborttagningskräm ni vet, och sen fixa till resten med pincett... smart som jag är kletar jag på alldeles för mycket och på lite halv-fel ställen, och sen glömde smarta sofi bort krämen tills det började svida och jag typ : shit, fan, måste få bort! NUUU!!
resultatet blev....erhmm.... väääldigt reducerade ögonbryn :S
de är kanske 2,5 cm långa och 2 mm. smala :S icke snyggt alls
ser ut som värsta fjortis-äcklet.

Menmen. . inte mkt att göra åt, de växer ut så småningom... tur som fan att man har penna att fixa till misstaget med!

Har bakat idag, lussebullar och ännu mera knäck (till sandras födelsedagspresent)
tog även kort på sandras presenter, ska lägga in dem imorn eller så när jag har mer tid. jag lovar!

nä, dags för sminket och sen börja röra mig mot årsta!
<3


ps. kanske borde ta kort på ögonbrynen så att ni får se hur Misstaget ser ut :P


städ och plugg-dag

precis hemkommen från studiebesök på Färingsöanstalten, som är en anstalt för kvinnor med missbruksproblematik och missbruksrelaterad kriminalitet.
Intressant

på hemvägen åkte jag förbi Ica i Kista och handlade bla. en blomspruta som jag kan attackera katterna med när de envisas med att klättra i granen!
nu jävlar ska de få :) mohahaha

när jag väl kom hem så var karln hemma, såklart... men åkte iväg nästan direkt. Ifrågasatte en grej som har snurrat i mitt huvud ett tag nu, vem K är och vad messen handlar om. . . får dock inte någon vettig förklaring utan bara "vad lustigt att du tolkar det så" och sen asgarv. Vilket inte gjorde mig lugnare alls eller fick mig att undra mindre.
Typiskt karlar att bara stänga locket (eller gå iväg som i det här fallet) när man behöver diskutera eller reda ut någonting. Vad är det frågan om liksom ?
Hade det varit tvärtom, om det var JAG som hade gjort bort mig ((inte för att det händer ;) men iallafall )) så hade jag stannat kvar och rett ut det.
Inte bara dra med ett skratt som bara höjer mina misstankar att det är något lurt på gång!

Så!!!!!

Men detta ledde inte enbart till något negativt, har så mkt energi och ilska nu så jag måste få ut det på något sätt... och vad passar bättre än ett varv med dammsugaren och moppen?
wonderful!

Sen kan man ju diskutera huruvida man kanske ska vara 2 som delar på hushållsarbetet, men det är en annan historia. Är väldigt van vid att sköta allt här hemma... så är det med det...

take care
<3


svullen

vaknade upp imorse och märkte att jag var jätte svullen under vänster öga.. känns skitskumt, är jätteömt och spänt :S
hoppas att det går över tills imorn, vill inte visa mig in public (skolan) såhär :S
ska iofs hem till anki ikväll, typ sitta o snacka lite bara... men det gör inget, hon får se mig så .)

andra planer jag har för dagen är att se på reprisen av gårdagens Gossip Girl, sen en sväng till affären och så borde jag skriva på examinationen som ska vara klar imorn :S har inte börjat ännu
skyller på att karln inte har fixat min dator ännu, han har iofs inte varit hemma heller men iallafall. + att för att påminna honom så måste jag ringa, och det vill jag inte göra för jag är rädd för vad som kommer att sägas.
Nej, det är bättre att skjuta upp allt så länge det går!

Var ju hos moster igår, hon och mathias fyllde år så det bjöds på tårta, kaffe, pyttipanna och lite senare irish coffe och toast. Supermysigt <3
Ska även få följa med på Mathias julavslutning i skolan, söta!

Läste min kära (en annan) kusins blogg igår (www.ehhallon.blogg.se) och blev lite avundsjuk på hennes semester, hon är utomlands i 2 veckor!!
skulle också behöva åka iväg tror jag, bara rå om mig själv och inte tänka på allt skit runt omkring :(

nu måste jag börja fixa nåt gott att knapra på innan GG börjar *hihi*
puss och kram



Anki: tack för att du finns och alltid står vid min sida <3 En bamsekram till dig för att du orkar lyssna och kommer med smarta lösningar.

Lotta i klassen: du är underbar, min extramamma ,) tack för att även du orkar lyssna och bidrar med lösningar, sorterar ut mina tankar när jag själv inte klarar av det.

Moster: vi pratar inte särskilt mycket men när vi väl gör det så sägs det massa kloka saker <3 tack

...

har alldeles för mkt tankar för att kunna skriva nu egentligen, har hänt så mkt på kort tid att jag inte vet vart jag ska börja ens.

kan väll ta det i korta drag iallafall;
*strul med kärleken

*slutspurten i skolan, mkt pluggande och tankar på framtiden

okej, det lät ju inte som att det var så mkt nu när jag väl fick ner det men kan tala om att det förstnämnda är det största och jobbigaste problemet (problemen) nu.

vill så gärna att det ska kunna vara som en dans på rosor, men taggarna gör för ont att trampa på.

RSS 2.0